Mogelijk zal de opwarming van
de aarde er weldra voor zorgen dat Moesson, Mistral en Koude Golfstroom
begrippen worden die betrekking hebben op de Kalmthoutse Heide, maar in
afwachting daarvan kennen we in Vlaanderenland dus nog steeds een systeem met
vier seizoenen die elkaar in een geruststellend voorspelbaar ritme afwisselen:
lente, zomer, herfst en winter.
Voor Bierman is dit alles alvast een goede gelegenheid om op te merken dat twee weinig in kaart gebrachte gevolgen van de klimaatopwarming erin bestaan dat de Vier Seizoenen van Vivaldi moeten herschreven worden tot ‘nat en droog seizoen in d-mineur’ en dat Brasserie D’Achouffe in Wibrin haar assortiment seizoensbieren zal moeten aanpassen, waarbij jammer genoeg de winter – zoals dat gaat bij klimaatkrissen - het eerste slachtoffer zal zijn.
Voor de volledigheid geeft
Bierman eerst nog even mee dat het zomerbier van de Brasserie luistert naar de
naam Chouffe Soleil en dat de Chouffe Bok 6666 een traditionele Herfstbok is naar
Hollands model. Een specifiek lentebier hebben ze niet echt in de aanbieding
maar misschien vinden de Chouffebrouwers net als Bierman dat de lente het meest
overbodige seizoen van de vier is met haar gênante samenraapsel van onvervulde
beloften, de leugen van de eeuwige jeugd en vooral die verwarrende mix van romantiek en
voortplanting waar niemand wat mee kan aanvangen. Of misschien moet gewoon de
Chouffe Blanche dat seizoensvormige gat opvullen met een verwijzing naar
bergwandelingen, skivakanties en ander vermoeiend vertier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten