Bierman op de Biomarkt met 5 verschillende Biobieren

10 Maart 2014 - Hof Van Liere - Prinsstraat 13 Antwerpen

Zoals u ongetwijfeld al meermaals verteld werd, hoogeerwaarde lezer (het mag met enig gevoel voor overdrijving zelfs een ietwat vervelende litanie beginnen heten), vormt bier een van de meest natuurlijke en edele dranken die er bestaan. In Duitsland bestaan er weliswaar sinds de onzuivere middeleeuwen een expliciet verbod om iets anders dan water en graan, gist en hop in bier te verwerken, maar dat is tegenwoordig overbodig. Het in het algemeen gewoon erg moeilijk om iets anders dan water, graan, gist en hop in bier te verwerken zonder de smaak te verpesten en de Duitsers hebben regels gemaakt voor dingen die eigenlijk vanzelfsprekend zouden moeten zijn.
In ons eigenste Bierland, waar nog iets meer is toegelaten, gebruiken brouwers bij gelegenheid wel eens een handvol kruiden of wat honing in hun brouwsels en is bovendien ook vooral de variant met krieken populair. Toch zijn ook deze ingrepen zo traditioneel dat ze amper van de platgetreden paden afwijken. Brouwen betekent met eenvoudige middelen en eerlijke ingrediënten buitengewone resultaten behalen. Wie het te ver gaat zoeken brouwt maar al te vaak dure middelmaat. En wie bewaarmiddelen en smaakstoffen toevoegt, brouwt natuurlijk brol (nietwaar Hertog Jan Grand Prestige?).

Naast de natuurlijke zuiverheid van bier, is het evenwel ook mogelijk om bier te brouwen met biologisch geteelde grondstoffen waardoor als het ware het summum van eerlijk gerstenat ontstaat. Of misschien ook wel de drank die zo zuiver is als gedestilleerd water, maar met meer smaak en véél gezonder. Omdat Bierman evenwel niet wil tussenkomen in de het oeverloze geredetwist tussen zijn trouwe acolieten en die typische mensen die Bierman nooit gelijk willen geven omdat ze jaloers zijn op zijn succes en omdat ze zelf geen treffelijke volzin bij elkaar kunnen harken als Maurice Maeterlinck zaliger gedachtenis hem in hun oor zit voor te fluisteren, nodigt hij bij deze gewoon iedereen uit om proefondervindelijk een oordeel te komen vellen.

Op maandag 10 maart staat Bierman met een selectie aan oerzuiver Biobier op de UA Biomarkt in het Hof Van Liere (CST - ongeveer van 11 tot 15u). Wie graag eens een van deze biobieren wil proberen moet zeker eens langskomen. In de aanbieding staan voor de gelegenheid:
Twee monumentale klassiekers: De Quintine Bio Organic en de Gageleer
Twee unieke bieren op basis van Stevia: Nog Eentje Licht en Nog Eentje Donker (www.stepa.be/beer). En tenslotte de trots van de Wereldwinkel: Bolivar Bruin.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Bierman!

Ik ben een onderzoekje aan het doen voor mijn master studie in Delft, zou u deze enquete willen invullen over bier! De enquete is anoniem!

https://docs.google.com/forms/d/1Br7aM6qiK6Im_aznQQZDc7uOjWvnHyMmOUmyqiSK1zk/viewform