Enig rondsurfen bracht bierman zopas bij wat onzin over bier die ik u toch graag meegeef: Een kudde bizons kan maar zo snel lopen als de traagste bizon en als de kudde opgejaagd wordt, dan zijn het de traagsten en zwaksten achteraan die het eerst gedood worden. Dit noemt men natuurlijke selectie en is heilzaam voor de kudde als geheel. De snelheid en fitheid van het geheel blijft behouden en zelf verbeterd door het regelmatige afslachten van de zwakste leden. Op vrijwel dezelfde manier kan ook het menselijke brein maar zo snel werken als de traagste hersencellen waarlangs de elektrische signalen passeren. Recente epidemologische studies hebben aangetoond dat excessieve inname van alcohol en frequente intoxicatie hersencellen doet afsterven, maar dat dit eerst gebeurt met de traagste en zwakste cellen.De regelmatige consumptie van bier helpt bijgevolg om zwakkere breincellen te elimineren en zorgt ervoor dat de hersenen een snellere en meer efficiënte machine worden. Het resultaat van deze studie toont dan ook duidelijk een causale link tussen regelmatig cantussen en examenresultaten. Dit verklaart overigens ook waarom, kort na het verlaten van de universiteit en na enkele jaren huwelijk, de meeste professionelen het tempo van nieuwe pas afgestudeerden niet kunnen bijhouden. Enkel die weinigen die het strikte regime van overvloedige alcoholconsumptie kunnen volhouden, blijven het intellectuele pijl van hun universiteitsjaren behouden.
Om het niveau niet te veel te laten dalen, geef ik u ook even de officiële site van de Belgische bierbrouwers door: www.beerparadise.be met daarop o.m. wat meer verantwoorde wetenswaardigheden over bier:
1) Matig biergebruik (2-3 / dag) is goed voor hart en bloedvaten
2) Bier heeft niet echt een schitterende voedingswaarde, maar bevat toch heel wat vitamine B, gefermenteerde suikers en enkele mineralen
3) Bier en Wijn hebben een vergelijkbaar positief effect op de gezondheid
4) De houdbaarheidsdatum van 5 jaar op bierflesjes is meestal onzin. Bier wordt hoogstens wat troebel en evolueert in smaak. Gepasteuriseerde bieren bewaren wel slechter.
5) Hoge alcoholconsumptie lijkt het gevaar te vergroten op maag- en darmkanker, borstkanker. Sommige recente onderzoeken lijken een protectief effect te vinden in de fyto-oestrogenen (hop) in het bier.
6) Dagelijkse alcholconsumptie bij zwangerschap kan hyperactief gedrag bij kinderen veroorzaken en kinderen met een iets lager geboortegewicht.
7) Tafelbieren zijn niet enkel alcoholarm, maar ook caloriearm (de helft van Cola). Hoe zwaarder het bier, hoe meer calorieën.
8) Een bierbuik is een mythe. Bierdrinkers consumeren vaker zout en vet voedsel, terwijl bier ook erg goed te combineren valt met gezond voedsel.
Het is natuurlijk de vraag of een site van de brouwers zelf wel helemaal neutraal is. Maar bier heeft toch eerder onterecht een wat slechte reputatie op gebied van voeding en gezondheid. Enfin geniet ervan (met mate(n)) en tot volgende week,
Bierman
Geen opmerkingen:
Een reactie posten